Skocz do zawartości

- - - - -

Moja pierwsza fabryka

110 odpowiedzi w tym temacie

#91 BetonowaAnakonda

Pilot

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 41 postów
  • LokalizacjaGdynia
  • Rasa: Argon
  • Gram w: X3: Terran Conflict

Napisano 31 styczeń 2012 - 18:09

Wyświetl postUżytkownik Yacek dnia 31 styczeń 2012 - 16:45 napisał

Gospodarka X-universum jest bardzo prosta, oparta na skryptach, które co określony czas czyszczą stacje handlowe z nadmiaru towarów i dodają do DOK-ów brakujące towary (broń, osłony, amunicję). Handlowcy NPC działają głównie dzięki skryptowi podobnemu do skryptu Handlowych Poleceń Mk3, czyli latają i kupują gdzie jest najtaniej, sprzedają gdzie będzie największy zysk. Tylko nieliczni działają pod rozkazami innych skryptów, wożąc tylko jeden określony towar (np. piraci handlujący GW).
Tak więc nie ma szans na zapchanie rynku w 100%. Choć można doprowadzić do tego, że początkowo bardzo zyskowny towar, będzie schodził coraz wolniej.

Tak? A tacy handlarze OTAS, co oni robią? Bo ja widzę ich konwoje które są over-power ale czy oni mają takie proste zadania kierowane skryptami to ja nie wiem.

#92 Yacek

Komandor

• Gwardia
  • 7590 postów
  • LokalizacjaKraków
  • Rasa: Nieznana

Napisano 31 styczeń 2012 - 18:13

Wszystko opiera się na skryptach.
Otwórz sobie plik Jobs.txt w X3 Editor 2
Zobacz na zakładkę General pozycja Script: function tam będziesz miał nazwę skryptu, który odpowiada za zachowanie danego statku NPC.

#93 Trucx

Pilot

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 128 postów
  • LokalizacjaAvarice

Napisano 02 kwiecień 2012 - 20:02

Mam pytanie gdzie jest popyt na teladichuana bo tak latam i latam i nigdzie nie widziałem miejsca gdzie to się sprzedaje.
Jestem zaawansowanym tłumaczem języka "Pyolskiego" na język "Polski"

#94 Yacek

Komandor

• Gwardia
  • 7590 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 02 kwiecień 2012 - 20:08

Wyświetl postUżytkownik Trucx dnia 02 kwiecień 2012 - 20:02 napisał

Mam pytanie gdzie jest popyt na teladichuana bo tak latam i latam i nigdzie nie widziałem miejsca gdzie to się sprzedaje.

FAq#80

#95 Trucx

Pilot

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 128 postów
  • LokalizacjaAvarice

Napisano 04 kwiecień 2012 - 05:40

Chciałbym wybudować stacje ale nie wiem jaką chciałem żeby była w sektorach argonów pierwsze myślałem nad fabryką rakiet moskit lub Fazowych dział samopowtarzalnych.
Jeśli do dobry pomysł lub inne fabryki są bardziej opłacalne to powiedzcie gdzie by się to opłacało wybudować fabrykę która daje dobry zysk.Mój budżet to 10 milionów .

#96 Peroox

Pilot

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 65 postów

Napisano 04 kwiecień 2012 - 13:33

Wpisz w gogle kalkulator x3tc
Sprawdź sobie fabryki i co tam chcesz.

Sytuacja ekonomiczna jest zawsze inna, ale są mniej i bardziej opłacalne fabryki. Jednak w końcu i tak wszystko się sprowadza do tego, żeby twoje fabryki tworzyły sprzęt do nowych okrętów budowanych przez HQ.

Z mojego doświadczenia najlepiej wspominam kopalnie krzemu w Pas Asteroid(złoże 70 i 64) i zrobienie kilku questów polegających na umiejscowieniu fabryk droidów/ satelitów i czegoś jeszcze na krzem w okolicach Omicrol Lyrea. Popyt na mój towar był cały czas, a produkcja wysoko efektywna. Tylko, że na produktach niewiele można zarobić, ale taki krzem przyda się w późniejszym czasie.

Jak jesteś w okolicach Omicron Lyrea to proponowałbym... może farmę pszenicy L. Jest na nią duży zbyt w Black Hole Sun. Jak dobrze zrobisz, to będą kupować tylko u ciebie w cenach ok 45-53 za sztukę.

#97 Trucx

Pilot

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 128 postów
  • LokalizacjaAvarice

Napisano 04 kwiecień 2012 - 15:05

Mam jumpdrive i mogę się przenieść do Argon Prime więc dystans to nie problem tylko wynajęty mamut ... jest wnerwiający.

#98 Peroox

Pilot

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 65 postów

Napisano 04 kwiecień 2012 - 15:14

Na wynajętego mamuta trzeba czasu, cierpliwości i jakiś wolny statek, który będzie pokazywał ci na żywo okolice Mamuta. Jak ja raz wynająłem to wpadł w doborowe towarzystwo Xenonów bo leciał na skróty:D

#99 Trucx

Pilot

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 128 postów
  • LokalizacjaAvarice

Napisano 05 kwiecień 2012 - 05:47

Tak mi za pierwszym razem też poleciał na skróty musiałem wczytać save i go prowadzić okrężna drogą :)
Czy to nie dziwne przecież im więcej skoków wykona tym więcej kasy dla nie go idzie więc dlaczego skróty ?

#100 Yacek

Komandor

• Gwardia
  • 7590 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 05 kwiecień 2012 - 14:33

Wyświetl postUżytkownik Trucx dnia 05 kwiecień 2012 - 05:47 napisał

Czy to nie dziwne przecież im więcej skoków wykona tym więcej kasy dla nie go idzie więc dlaczego skróty ?

Bo steruje nim prosty skrypt, który zawsze wybiera najkrótszą drogę z punktu A do punktu B. :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych