Skocz do zawartości

* * * * * 2 głosy

Co nowego w X4

428 odpowiedzi w tym temacie

#421 Yacek

Komandor

• Gwardia
  • 7590 postów
  • LokalizacjaKraków
  • Rasa: Nieznana
  • Gram w: X3: Terran Conflict

Napisano 28 czerwiec 2011 - 18:42

Temat ten powstał półtora roku temu jako wolna dyskusja na temat tego, co chcielibyśmy, aby pojawiło się w kolejnej grze Egosoftu, roboczo nazwanej przez nas X4, choć już wtedy wiadomo było, że X4 nie powstanie.
Każdy dopisywał swoje pomysły na to czego mu brakuje w grze i jak widzi jej dalszy rozwój.
Czasem pomysły były dublowane, no ale nikt nikogo nie zmusza do czytania wszystkich postów w temacie.
Podobny temat, a raczej kilka tematów, było na stronie DevNet Egosoftu, archiwum tych tematów dostępne jest tu: http://forum.egosoft...9db30378eb45110
To na podstawie wypowiedzi w tamtych tematach, Egosoft opracował podstawy gry X-Rebirth.

#422 Renegade

Pilot bombowca

• Przyjaciele
  • PipPipPip
  • 297 postów
  • Rasa: Teladi
  • Gram w: X2: The Threat, X3: Reunion, X3: Terran Conflict

Napisano 28 czerwiec 2011 - 18:46

Wyświetl postUżytkownik Yacek dnia 28 czerwiec 2011 - 18:42 napisał

To na podstawie wypowiedzi w tamtych tematach, Egosoft opracował podstawy gry X-Rebirth.

W takim razie mam pewność, że będzie lądowanie na planetach :P

#423 Macyek09

Pilot

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 18 postów
  • LokalizacjaEarth

Napisano 29 czerwiec 2011 - 01:11

A ja wam powiem tak gry z serji X są mimo wszystko najlepsze wieżę szczerze że chłopapaki... a może i dziewczyny z EGOSOFTU się postarają nieznam ekipy programistów. Ale moge powiedziec to ze kazdy z nas x-maniaków w to zagra na to nie ma siły ja juz zbieram kase na wszelki wypadek zebym mógł kupic odpowiedni sprzęt aby dal rade ciągnągnąc nowego x-a to jest jedyna gra w którą gram po 20 razy mimo że ją przeszedłem mam nadzieje ze nowy x nie bendzie odbiegał zbytnio od istoty starego , owszem oczekujemy wszyscy jakiś zmian np. w grafice w strategii w walce ai , ale mówie wam che by ta gra kojarzyła mi się ze starszymi częsciami , bo w nich zawsze był niepowtarzalny klimat

#424 Etzio

Pilot

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 55 postów
  • LokalizacjaNieznany sektor
  • Rasa: Khaak
  • Gram w: X: Beyond the Frontier, X2: The Threat, X3: Reunion, X3: Terran Conflict

Napisano 26 lipiec 2011 - 12:37

Ja chciałbym, żeby podróżowanie po galaktyce było znacznie trudniejsze. Wtedy podczas lotu musielibyśmy uważać nie tylko na piratów, ale także na np:
- poziom paliwa
- deszcze meteorytów
- promieniowanie kosmiczne
- temperaturę kadłuba
Poza tym, mając na pokładzie statku marines musielibyśmy: kupować im jedzenie i sprzęt, rozwiązywać konflikty pomiędzy dwoma marines, zadbać o ich zakwaterowanie.
Jeżeli byśmy tego nie robili, żołnierze mogli by się zbuntować i przejąć nasz statek.
Wojna we wszechświecie X dopiero się zaczęła, a ja wchodzę do gry.

#425 Renegade

Pilot bombowca

• Przyjaciele
  • PipPipPip
  • 297 postów
  • Rasa: Teladi
  • Gram w: X2: The Threat, X3: Reunion, X3: Terran Conflict

Napisano 26 lipiec 2011 - 14:03

Takie utrudnienia wg. mnie są bez sensu. Fajnie, jeśli gra nie jest zbyt łatwa ale jeśli jest zbyt trudna to odrzuca.

Poza tym do tego czasu na pewno zostałoby wynalezione nieograniczone źródło energii, więc paliwo zbędne. Deszcze meteorytów? Coś takiego w ogóle istnieje? Promieniowanie jak najbardziej jest, to przyznam. A o temperaturę kadłuba trzeba się martwić jedynie, gdy jesteś naprawdę blisko gwiazdy...

Co do marines to dobry pomysł ale po co mamy im kupować sprzęt? Powinni sami go nabyć, bo bez niego nie są w ogóle przydatni. Konflikty? Nie wiem co o tym myśleć...
Zakwaterowanie przecież mają :)

Utrata statku to już jednak troszkę zbyt dużo, jak dla mnie.

#426 Etzio

Pilot

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 55 postów
  • LokalizacjaNieznany sektor
  • Rasa: Khaak
  • Gram w: X: Beyond the Frontier, X2: The Threat, X3: Reunion, X3: Terran Conflict

Napisano 26 lipiec 2011 - 16:26

Cytat

Co do marines to dobry pomysł ale po co mamy im kupować sprzęt? Powinni sami go nabyć, bo bez niego nie są w ogóle przydatni. Konflikty? Nie wiem co o tym myśleć...

Będą rożne rodzaje sprzętu. Jeżeli wynajmiemy pięciogwiazdkowego marines, będzie on miał lepszy sprzęt niż gdybyśmy kupili jednogwiazdkowego. Aby żołnierz pierwszego poziomu miał lepszy sprzęt, trzeba będzie go w niego wyposażyć.

Cytat

Zakwaterowanie przecież mają :)

Tak, ale jeśli będzie ich więcej niż statek morze pomieścić, będzie im ciasno i się zbuntują
Wojna we wszechświecie X dopiero się zaczęła, a ja wchodzę do gry.

#427 Riess

Admirał Floty

• Admiralicja
  • 153 postów
  • LokalizacjaWrocław
  • Rasa: Ziemianin
  • Gram w: X2: The Threat, X3: Reunion

Napisano 26 lipiec 2011 - 20:34

Wydaje się fajne, ale w grze było by frustrujące. Wyobrażasz sobie np. pilnowanie poziomu paliwa na 300 statkach? Albo ciągłe uzupełnianie strat bo głupi TS się usmażył od silnika albo nebuli? W pewnym momencie rozgrywka stawała by się tak upierdliwa że wielu by sobie odpuszczało.
Jeśli coś na XuDB poważnie się zepsuło, pisz na GG: 7517994
Chwała Eris!

#428 Neax

Kadet

• Użytkownicy
  • Pip
  • 7 postów

Napisano 30 lipiec 2011 - 10:23

Poziom paliwa: nie.
Można by dodać pilotów którzy zwiększali by sprawność bojową myśliwców ( m5 - m3 ), i kupców którzy zwiększali by zysk z towarów, pilotowali by oni Ts'y i Tp'ki.

#429 Volvez

Pilot myśliwski

• Przyjaciele
  • PipPipPipPip
  • 400 postów
  • LokalizacjaHic sunt leones
  • Rasa: Nieznana
  • Gram w: X3: Reunion, X3: Terran Conflict

Napisano 30 lipiec 2011 - 13:26

Może i podniosło to by potrzebę modyfikowania taktyki i całej rozgrywki, ale czy na prawdę musimy dbać o każdy bajer.
Bez przesady. Mam nadzieję, że nie dostał bym kiedyś informacji o tym, że na jednym z TP skończyły się plastikowe kubki jednorazowe, albo że jakiś gość puścił pawia w skafander i nikt nie chce tego sprzątać.
"A już niedługo... zdobędę taką ilość PonyGifów, że będę ich używać zamiast emotikonów.. Muahahahaha"
Few weeks later "zaczyna się.. hahaha ".

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych