A to też racja. Są co prawda skrzydła (nie mylić ze skrzydłowymi) i można w ten sposób sobie radzić.
Co nowego w X4
Rozpoczęty przez Jagoda, gru 22 2009 21:57
428 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 30 grudzień 2009 - 23:19
Napisano 30 grudzień 2009 - 23:47
Wiem, że są skrzydła, ale w flocie mam ich 5 + 5 M2 i nerwicy można dostać
Jak bym je miał ganiać pojedynczo (40) to by mnie coś wzięło.
Napisano 31 grudzień 2009 - 00:22
Dlatego ja walczę solo. Bez skrzydłowych, skrzydeł, i innych okrętów wsparcia. Mój jeden statek i masa wrogów. I jest OK.
Napisano 31 grudzień 2009 - 00:45
szotek napisał:
Ja tak samo jak Yacek walcze sam bo więcej męczenia sie z wydawaniem komend flocie, niż frajdy i przyjemności z grania.

I właśnie dlatego Eradorius napisał że przydało by się to zmienić zgadzam się z Eradorius
Vae Victis
Napisano 31 grudzień 2009 - 11:03
Pamiętacie taką grę - Privateer ?
Dwie koncepcje zastosował bym w X4.
1
Tam było fajne to że mozna było poczuc że sie jest w bazie.
pomimo prymitywnych mechanizmów zastosowanych w grze (parę klimatycznych obrazków).
2
Misje sprawiały czasem wrażenie powstawiania na skutek jakiś zdarzeń.
Chodzi mi o to ze jak w systemie pojawiłi sie piraci to zlecenia na nich wystawiano czasem w wielu miejscach. A jak ktoś atakował bazę to wystawiane było zlecenie "obrona bazy" - to takie logiczne że jak ktos się boi o własna skórę to jest skłonny zapłacić za ratunek.
Dwie koncepcje zastosował bym w X4.
1
Tam było fajne to że mozna było poczuc że sie jest w bazie.
pomimo prymitywnych mechanizmów zastosowanych w grze (parę klimatycznych obrazków).
2
Misje sprawiały czasem wrażenie powstawiania na skutek jakiś zdarzeń.
Chodzi mi o to ze jak w systemie pojawiłi sie piraci to zlecenia na nich wystawiano czasem w wielu miejscach. A jak ktoś atakował bazę to wystawiane było zlecenie "obrona bazy" - to takie logiczne że jak ktos się boi o własna skórę to jest skłonny zapłacić za ratunek.
Napisano 31 grudzień 2009 - 16:22
Zgadzam się z Sorkvildem.
A na dodatek zrobią to pod już działające 64-bitówki lapkowe.
Oby nie przesadzili z gigabajnością, czyli 3gb lub ostatecznie na czwórce.
A na dodatek zrobią to pod już działające 64-bitówki lapkowe.
Oby nie przesadzili z gigabajnością, czyli 3gb lub ostatecznie na czwórce.
--------------------------------------
Fabuła Terran-> Congratulations!
Fabuła Gonnerów-> Congratulations!
Fabuła Argońsko-Spilcka ->w trakcie....(na 3 misji)
Fabuła Terran-> Congratulations!
Fabuła Gonnerów-> Congratulations!
Fabuła Argońsko-Spilcka ->w trakcie....(na 3 misji)
Napisano 06 styczeń 2010 - 11:37
A ja czekam na X - online, co by gdzieś w czeluściach kosmosu strącić takiego Yacka czy Prowlera z Działa Jonowego albo Wyrzutni Bomb Zapalających
Napisano 06 styczeń 2010 - 11:40
marko22 napisał:
A ja czekam na X - online, co by gdzieś w czeluściach kosmosu strącić takiego Yacka czy Prowlera z Działa Jonowego albo Wyrzutni Bomb Zapalających 
A skąd wiesz że my na to nie czekamy?
I tak od razu z działa, mnie by wystarczył marny Akceleratorek i jazda walczyć 1:1 z innym graczem, a nie z NPC.
Napisano 06 styczeń 2010 - 11:45
Chyba się nie doczekamy. Ego nie może sobie z obecną wersją poradzić, czego przykładem są skrypty niezależnych graczy i rozwiązania, które wydają się oczywistymi aby zamieścić je w grze. A jak miałoby dojść do tego online, to chyba się w ogóle pogubią
Co nie znaczy, że i tak jestem pełen podziwu dla twórców. Patrząc po tych wszystkich skryptach i jakie zależności muszą być między nimi spełnione, żeby to miało ręce i nogi, to trzeba mieć łeb nie od parady.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych