W związku ze zmianą moda na DDTC, i po rozpoczęciu kilku różnych profili, nie mogę się zdecydować który wybrać, dokładniej problem z rasą. Oczekiwania, maksimum walki z nastawieniem piracko-najemniczym, oraz niezbędne minimum ekonomii - stworzenie jednego, góra dwóch samowystarczalnych kompleksów które będą w stanie zaopatrzyć moją przyszłą flotę w niezbędne bronie, amunicje, oslony itd. - nie lubię być uzależniony od zapasów i relacji z innymi rasami. Zatem:
Najbardziej podchodzą mi statki ATF - profil startowy jest jednak łatwy.
Korci mnie rasa Splitów - chyba najbardziej zbliżeni sa do mojego charakteru - strzelaj, a potem zadawaj pytania. Mankamentem są ich statki z bardzo słabymi osłonami.
Boroni i Paranidianie raczej odpadają - dla mnie są głównie ofiarami, lubiłem być ich pasożytem.
Teledianie - ich polityka jest najbardziej zbliżona do mojej, zysk przede wszystkim, jednak nie mają wybitnych statków, takie przeciętne.
Argoni - od bardzo wielkiej biedy mogą być. Obawiam się jednak, że są zbyt praworządni, no i trzymają z Boronami.
Tak sobie dumam, by rozpocząć grę albo jako Ziemianin, albo Teladianin. Dochrapać się do min. M6 i rozpocząć żywot pirata. Może ktoś robił misje dla stoczni Yaki?