Skocz do zawartości

Prosba - Mission Director i Giełda

16 odpowiedzi w tym temacie

#11 bufi

Pilot

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 89 postów
  • LokalizacjaSwinemünde

Napisano 12 styczeń 2012 - 17:13

Nie sprzedawaj, tylko poczekaj aż znowu poleca w górę. Z tego co zauważyłem indexy
wahają się sinusoidalnie. Lecą do np. 100 (najniższa cena) i po jakimś czasie idą w górę
do nawet 1-2. Co jakiś czas jest jakas korekta, ale index znowu wraca na swoje miejsce w zależności jaki byl trend przed korektą.

P.

#12 Bell

Pilot

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 40 postów
  • Rasa: Nieznana

Napisano 13 styczeń 2012 - 16:45

Miałeś rację po dwóch dniach od feralnego zakupu akcje skoczyły ostro w górę i nawet parę milionów na plusie było po sprzedaży :D

#13 bufi

Pilot

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 89 postów
  • LokalizacjaSwinemünde

Napisano 13 styczeń 2012 - 18:20

Wyświetl postUżytkownik Bell dnia 13 styczeń 2012 - 16:45 napisał

Miałeś rację po dwóch dniach od feralnego zakupu akcje skoczyły ostro w górę i nawet parę milionów na plusie było po sprzedaży :D

Kupuj zawsze jak index pokazuje 100. Zysk jest 100% pewny. Jak nie ma takich okazji, poczekaj. Napewno będą. Jak masz więcej kasy, to kupuj wszystkie akcje jakie są dostepne danej firmy. Sprzedawaj w zależności jak bardzo potrzebujesz gotówki. Najpierw te z największym zyskiem. Jak nie potrzebujesz gotówki, to zostaw ostwartą pozycję i czekaj aż cena będzie max. Trwa to nawet do kilkunastu real godzin. Ale banan na twarzy jest bardzo szeroki gdy patrzysz na zyssssk. I gra melodia.

Moje otwarte pozycje po kilku godzinach. Na gorze testowo kupiłem po jednej sztuce akcji korporacyjnej.
http://cloud.steampo...82246771B21BF8/

Niech pipsy będą z Tobą ;)

P.

#14 Bell

Pilot

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 40 postów

Napisano 13 styczeń 2012 - 20:37

Dzięki ^_^ trochę kasy mi się przyda zbieram na jakiś porządny M2 a z gotówką jak narazie cienko wszystko wychodzi na bierząco :P poszaleję trochę na giełdzie po twoich wskazówkach mam nadzieję odbić sie od dna :D

#15 szczekan

Pilot

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 125 postów
  • LokalizacjaPodbeskidzie
  • Gram w: X3: Terran Conflict

Napisano 14 styczeń 2012 - 16:46

Bufi muszę Cię pomęczyć tutaj, skoro nadal nie widać na horyzoncie Twojego artykułu :) Napisałeś nieco wcześniej w tym temacie:

Wyświetl postUżytkownik bufi dnia 11 styczeń 2012 - 23:24 napisał

... Zysk jest zalezny od ilosci dostepnych akcji, wiecej wybudowanych fabryk z towarem, wiecej akcji, wiekszy zysssk. Kwestia skali i checi budowania fabryk....P.

Przyglądam się teraz giełdzie Yaki, zlokalizowanej w sektorze Senator's Badlands. Jest ona ciekawa, przynajmniej na początku, ponieważ lokalna giełda obejmuje w tym wypadku zaledwie trzy sektory, w dodatku ubogie w infrastrukturę przemysłową. Kiedy patrzę na oferty na giełdzie lokalnej, na technikę, jest ubogo. Intryguje mnie, czy gdybym postawił w tym sektorze kompleks produkujący na przykład mikroczipy, to czy pojawiłyby się akcje na mikroczipy?

PS Z Yaki mam poprawne stosunki, chociaż nie widać tego w informacjach (nie są ratingowani). Czasem wykonuję dla nich misję handlową. Wszystkie ich statki są na moim radarze niebieskie, z jednym wyjątkiem. W sektorze Yaki Weaver's Tempest zawsze poluje na mnie uparty Shuri. Tylko on jest na czerwono. Kiedy tam wlatuję, węszy za mną jak pies i jeśli tylko jestem w jego zasięgu, próbuje mnie dosięgnąć rakietami. Zwykle otacza go wianek Fuji, Raijinów, ale one nie mają wobec mnie wrogich zamiarów. Czemu tak jest? Czy mogę się "zaprzyjaźnić" z tym Shuri? Nic mu nigdy złego nie zrobiłem.

#16 LeWaR

Admirał

• Admiralicja
  • 1573 postów
  • Rasa: Argon
  • Gram w: X2: The Threat, X3: Reunion, X3: Terran Conflict

Napisano 14 styczeń 2012 - 20:11

Zauważyłem jedną rzecz: czasami można nie zdążyć sprzedać akcji po dobrej cenie. Ostatnio obserwowałem giełdę przez dwie godziny non stop i wystarczy wejść w dane firmy, której mamy akcje a zostanie u maklera zablokowana akurat widoczna cena za akcję i gdybyśmy chcieli je sprzedać, to sprzedamy po tej zaklepanej cenie pomimo komunikatów o spadku ceny.
X3TC + XRM | Albion Prelude | http://www.mamuthq.net.pl - galeria, video, download, skrypty, spolszczenia
C2D E8200@3,2GHz | 4GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit

#17 bufi

Pilot

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 89 postów
  • LokalizacjaSwinemünde

Napisano 14 styczeń 2012 - 20:58

Nie jestem pewny LeWaR, ale ten problem był kiedys zgłaszany już. Powinni to poprawić w patchu. To chyba problem z tym odświeżaniem cen indexów u brokera. Index jest odświeżany co 2 minuty afair, a wyświetlanie aktualnych cen czasami kuleje.
Ale dam sobie rękę uciąć, że na konto wpływa poprawna suma, tylko to wyświetlanie jest mylące.

P.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych