Problem z przejmowanie opuszczonych statków
Rozpoczęty przez Sparhawk, lip 22 2011 12:42
16 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 22 lipiec 2011 - 12:42
Pomocy!!! Mam problem z przejmowaniem statkow. Nie wiem juz co robic. Gram fabule, latam pogromca. Pomijam juz to ze pilot wyskoczy moze raz na 15 statkow, ale nie moge go przejac... Podlatuje do niego na 20 metrow wyskakuje podlatuje jak najblizej (ok 14 m) i... nic. Cos nie tak robie czy musze przeinstalowac???
Napisano 22 lipiec 2011 - 13:14
A wybierasz opcję przejmij? Nic o tym w swoim poście nie piszesz ;P
Napisano 22 lipiec 2011 - 19:07
Użytkownik Sparhawk dnia 22 lipiec 2011 - 12:42 napisał
Pomocy!!! Mam problem z przejmowaniem statkow. Nie wiem juz co robic. Gram fabule, latam pogromca. Pomijam juz to ze pilot wyskoczy moze raz na 15 statkow, ale nie moge go przejac... Podlatuje do niego na 20 metrow wyskakuje podlatuje jak najblizej (ok 14 m) i... nic. Cos nie tak robie czy musze przeinstalowac???
Raz na 15 statków. To i tak dużo, jeśli grasz w czystą grę, bez skryptu BSE.
Aby przejąć musisz albo wysiąść w skafandrze i podlecieć na mniej niż 50m do statku, albo zakupić u piratów Wirusa Włamań Systemowych, który pozwoli przejmować statki bez wysiadania w kosmos i z dalszej odległości.
Następnym razem pisz bardziej dokładne dane o problemie.
Napisano 22 lipiec 2011 - 19:22
Podlatuje na około 15 metrów w skafandrze i jak wybiore statek bez pilota na cel to nam tylko podążaj. opcji przejmij w ogóle nie ma
Napisano 22 lipiec 2011 - 19:29
Użytkownik Sparhawk dnia 22 lipiec 2011 - 19:22 napisał
Podlatuje na około 15 metrów w skafandrze i jak wybiore statek bez pilota na cel to nam tylko podążaj. opcji przejmij w ogóle nie ma
A jaki to statek? Bo nie wszystkie statki można w ten sposób przejąć. Zobacz do FAQ#6.
Napisano 22 lipiec 2011 - 20:36
Jaki to był statek... Pirackie pogromca, błotniak tragarz lub ścigacz i sokół?
Napisano 22 lipiec 2011 - 22:28
W sumie to wszystkie z nich powinny dać się przejąć... Polecam rozpocząć grę od nowa i zobaczyć, czy nadal występuje problem. Napisz, czy to coś dało.
Jeśli nie, to skopiuj save'y, przeinstaluj grę (zanim ponownie zainstalujesz usuń folder po grze) i spróbuj jeszcze raz przejąć jakieś statki. Jeśli będzie działać to spróbuj z save'ami.
Na razie nic innego mi nie przychodzi do głowy.
Jeśli nie, to skopiuj save'y, przeinstaluj grę (zanim ponownie zainstalujesz usuń folder po grze) i spróbuj jeszcze raz przejąć jakieś statki. Jeśli będzie działać to spróbuj z save'ami.
Na razie nic innego mi nie przychodzi do głowy.
Napisano 23 lipiec 2011 - 04:33
Na pewno nie ma innego rozwiazania? Gram juz troszke i szkoda mi zaczynac od nowa... Yacek pomocy!
Napisano 23 lipiec 2011 - 06:26
Ja zawsze podlatywałem do opuszczonych jednostek do oporu, w końcu opcja "przejmij" pojawiała się w menu i stateczek był mój.
Jeśli coś na XuDB poważnie się zepsuło, pisz na GG: 7517994
Chwała Eris!
Chwała Eris!
Napisano 23 lipiec 2011 - 09:45
Do oporu to znaczy ile? Jak ja chciałem podleciec bliżej to kończyło się to wybuchem mojego pogromcy i game over
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych