Skocz do zawartości

- - - - -

Statki ATF - gdzie kupić?

• Nie możesz odpowiedzieć
115 odpowiedzi w tym temacie

#21 Yacek

Komandor

• Gwardia
  • 7590 postów
  • LokalizacjaKraków
  • Rasa: Nieznana
  • Gram w: X3: Terran Conflict

Napisano 11 wrzesień 2009 - 11:10

Musi działać, ja mam tę stocznię od bardzo dawna. Kupowałem w niej wiele razy, żadnych problemów. Na bank coś źle robisz.
Wczytaj starego save sprzed magicznego imienia.
Zmień imię na magiczne, zapisz grę, wyjdź z gry.
Wrzuć plik skryptu do katalogi script. (ściąga się rar, nie zip).
Uruchom grę, zobacz do sektora Księżyc, zobacz do stoczni.
Przeleć się do innego sektora, zapisz grę. wyjdź z gry.
Uruchom grę z ostatniego zapisu, zobacz do stoczni w sektorze Księżyc.

#22 marek 2009

Pilot

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 17 postów

Napisano 11 wrzesień 2009 - 11:25

Yacek bardzo ci dziękuje za pomoc, zrobiłem dokładnie jak napisałeś i działa. :)
Pozdrawiam.

#23 Mani

Pilot bombowca

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 233 postów

Napisano 11 wrzesień 2009 - 14:37

marek 2009 napisał:

Yacek bardzo ci dziękuje za pomoc, zrobiłem dokładnie jak napisałeś i działa. :)
Pozdrawiam.

Pewnie nie zapisywałeś gry po wpisaniu imienia... Dlatego, jak uruchamiałeś starą rozgrywkę edytor skryptów nie chciał się uruchomić...

#24 Melkor

Pilot

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 42 postów
  • Rasa: Xenon

Napisano 28 październik 2009 - 13:16

Witam!
Jakiś czas już gram na wyżej wymienionym skrypcie i dostrzegam jego pewną wadę. Mianowicie chodzi o to że w stoczni ATF nie ma żadnego transportowca do kupienia to też próba wykorzystania sztuczki z klonowaniem nie jest opłacalna gdyż musiał bym kupować chyba co najmniej statki Aegir żeby szybko pozyskać działa PSP...i teraz moje pytanie: czy istnieje możliwość dodania do listy statków w tej stoczni np. pendent? lub czy może łatwiej było by zmienić lokalizacje samej stoczni np. zamiast na Księżycu to dać ją na Marsie lub Saturnie? a jeśli to wszystko jest zbyt skomplikowane to czy istnieje inny sposób na zdobycie lub klonowanie PSP?
i7 870+xigmatek aegir, 8GB Ram 1333MHZ, zotac GTX 470+zalman vf3000f, Creative X-Fi Gamer, HDD 2TB, Win 7 64bit.

#25 Yacek

Komandor

• Gwardia
  • 7590 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 28 październik 2009 - 14:00

Ja dodałem do stoczni AFT statek Pendent i stosowałem dzięki temu sztuczkę klonowania.
Jak dodać statek do stoczni opisałem kilka dni temu. Poszukaj tamtego opisu i zastosuj.

\\EDIT: OK, już nie szukaj, tu jest ten opis: http://stare.xudb.pl...?p=10829#p10829

#26 Melkor

Pilot

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 42 postów

Napisano 28 październik 2009 - 14:17

Dzięki...czasem naprawdę ciężko znaleźć odpowiedź...ale wiem że trzeba szukać wytrwale a dopiero potem pisać nowy temat. Niestety nie domyśliłem się że w tamtym temacie znajdę odpowiedź na moje pytanie.
i7 870+xigmatek aegir, 8GB Ram 1333MHZ, zotac GTX 470+zalman vf3000f, Creative X-Fi Gamer, HDD 2TB, Win 7 64bit.

#27 Yacek

Komandor

• Gwardia
  • 7590 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 28 październik 2009 - 14:32

No właśnie. Teraz jakbyś mógł zmienić jeszcze tytuł tematu na ATF Shipyard, jak dodać statek do tej stoczni, to każdy by już na przyszłość wiedział gdzie szukać odpowiedzi na to pytanie.

#28 Melkor

Pilot

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 42 postów

Napisano 28 październik 2009 - 15:04

Hmmm a jeśli w edytorze skryptów nie ma na liście plugin.plugman.addship.xml ?

#29 Konrad162

Pilot myśliwski

• Przyjaciele
  • PipPipPipPip
  • 606 postów
  • LokalizacjaUlica Sezamkowa

Napisano 28 październik 2009 - 15:27

Yacek mimo wszystko jest to trochę upierdliwe bo za każdą nową grą trzeba szukać statku i dodawać go do stoczni za każdym razem.... najlepiej jakby ktoś opisał jak zmodyfikować porządnie skrypt ATF Shipyard...
Przyjaciel Boga i wróg całego świata.
Per Aspera Ad Astra.
"It's like a finger pointing at the moon. Do not concentrate on the finger or You will miss all that heavenly glory"
<!-- m -->http://img25.imagesh...eztytuussgx.png<!-- m --> ;]

#30 Yacek

Komandor

• Gwardia
  • 7590 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 28 październik 2009 - 16:50

Melkor napisał:

Hmmm a jeśli w edytorze skryptów nie ma na liście plugin.plugman.addship.xml ?

A plugin Managera masz? To zobacz do jego katalogu, do podkatalogu script, czy tam nie ma tego skryptu i przekopiuj do katalogu script w katalogu gry.
Jeśli nadal nie znajdziesz tego skryptu, to zobacz do tematu o Plugin managerze. Jest tam podany link do małego dodatku do PM, być może to w tym dodatku jest ten skrypt. Nie pamiętam, już prawie rok nie bawię się PM.

Konrad162 napisał:

Yacek mimo wszystko jest to trochę upierdliwe bo za każdą nową grą trzeba szukać statku i dodawać go do stoczni za każdym razem.... najlepiej jakby ktoś opisał jak zmodyfikować porządnie skrypt ATF Shipyard...

Umiesz? To do dzieła. Pewnie że byłoby lepiej, ale po pierwsze mało kto z nas zna się na tyle na skryptach, aby to zrobić. A po drugie, naprawdę tak często zaczynasz nową grę? Raz na miesiąc, czy częściej?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych