Skocz do zawartości

- - - - -

Multi Galaxy Mod- zapytanie

48 odpowiedzi w tym temacie

#21 MikelluS

Kadet

• Użytkownicy
  • Pip
  • 2 postów

Napisano 19 luty 2012 - 12:22

Jak najbardziej interesuje mnie uniwersum z seriali i filmów Star Trek, Star Gate , Babylon 5 i trochę z Star Wars.
Mam polską wersję TC w wersji 3.0 da się ją zmienić na angielską aby mod poprawnie działał ??

#22 Yacek

Komandor

• Gwardia
  • 7590 postów
  • LokalizacjaKraków
  • Rasa: Nieznana
  • Gram w: X3: Terran Conflict

Napisano 19 luty 2012 - 12:41

Wyświetl postUżytkownik MikelluS dnia 19 luty 2012 - 12:22 napisał

Jak najbardziej interesuje mnie uniwersum z seriali i filmów Star Trek, Star Gate , Babylon 5 i trochę z Star Wars.
Mam polską wersję TC w wersji 3.0 da się ją zmienić na angielską aby mod poprawnie działał ??

Czytaj FAQ. Masz tam w FAQ#72 opis jak zmienić wersję z angielskiej na polską. Musisz zrobić dokładnie na odwrót.
Możesz też zmienić wszystkie pliki txt moda MultiGalaxy na wersje PL. Masz to opisane również w FAQ#12. Nie będziesz miał readtextów, zamiast nich teksty po angielsku (tylko dotyczące nowych tekstów z moda, reszta gry będzie po polsku).

#23 arw1

Kamikadze

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 213 postów
  • Rasa: Khaak
  • Gram w: X: Beyond the Frontier, X2: The Threat, X3: Reunion, X3: Terran Conflict

Napisano 26 marzec 2012 - 17:53

niestety brak racji [przynajmniej u mnie]: zmieniałem na ang.- readtexty, na de.- readtexty..... Any method?
Ważne jest by nigdy nie przestać pytać. Ciekawość nie istnieje bez przyczyny. Wystarczy więc, jeśli spróbujemy zrozumieć choć trochę tej tajemnicy każdego dnia. Nigdy nie trać świętej ciekawości. Kto nie potrafi pytać nie potrafi żyć.

#24 LeWaR

Admirał

• Admiralicja
  • 1573 postów
  • Rasa: Argon
  • Gram w: X2: The Threat, X3: Reunion, X3: Terran Conflict

Napisano 26 marzec 2012 - 20:22

Tzn co wpisałeś?
X3TC + XRM | Albion Prelude | http://www.mamuthq.net.pl - galeria, video, download, skrypty, spolszczenia
C2D E8200@3,2GHz | 4GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit

#25 Bell

Pilot

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 40 postów

Napisano 26 marzec 2012 - 22:54

Prosta metoda przetestowałem dziś z ciekawości w przerobionej wersji PL na ENG zawsze będą readtexty na forum Ego w jednym z topiców jest wyraźnie napisane że tego moda instaluje się na czystą grę w wersji angielskiej lub niemieckiej zainstalowanie np. na wersję polską skutkuje readtextami :P
Po zainstalowaniu nowej gry tylko w wersji angielskiej i wrzuceniu do niej moda readtextów nie ma :)

#26 arw1

Kamikadze

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 213 postów
  • Gram w: X: Beyond the Frontier, X2: The Threat, X3: Reunion, X3: Terran Conflict

Napisano 26 marzec 2012 - 22:55

zmieniłem wszystkie pliki polskie w folderze t na XXXX-XX44, język gry zmieniony na 44 i wszystko jasna $#%^. Próbowałem tak też z niemieckim..... ni kija.
Ważne jest by nigdy nie przestać pytać. Ciekawość nie istnieje bez przyczyny. Wystarczy więc, jeśli spróbujemy zrozumieć choć trochę tej tajemnicy każdego dnia. Nigdy nie trać świętej ciekawości. Kto nie potrafi pytać nie potrafi żyć.

#27 Bell

Pilot

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 40 postów

Napisano 26 marzec 2012 - 22:58

Poprostu zainstaluj nową gre tylko w języku angielskim żeby nie było w niej żadnych polskich plików tekstowych....

#28 arw1

Kamikadze

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 213 postów

Napisano 26 marzec 2012 - 23:02

ok. to będzie 6 czy 7 reinstall w tym roku, a mamy dopiero dolot marca....

#29 Yacek

Komandor

• Gwardia
  • 7590 postów
  • LokalizacjaKraków
  • Gram w: X3: Terran Conflict

Napisano 27 marzec 2012 - 04:11

Wyświetl postUżytkownik arw1 dnia 26 marzec 2012 - 22:55 napisał

zmieniłem wszystkie pliki polskie w folderze t na XXXX-XX44, język gry zmieniony na 44 i wszystko jasna $#%^. Próbowałem tak też z niemieckim..... ni kija.

Zmiany robiłeś tylko w nazwach plików? Jeśli tak to dopiero połowa roboty. Zobacz do FAQ co jeszcze trzeba zmienić w plikach.
Po reinstalce zacznij od zmiany języka gry (czystej), potem dopiero (jak będzie OK) dodaj mod i zobacz. Mod zapewne posiada w swoich plikach cat/dat pliki tekstowe (własne), nie koniecznie mogą być one w wersji EN, więc jeśli pojawią się readtexty trzeba będzie wypakować te pliki tekstowe z cat/dat i zmienić na EN.
Samą, czystą grę zmienisz na inny język bardzo łatwo i szybko dzięki temu programowi: http://xudb.pl/index...3r-x3tc-i-x3ap/

#30 arw1

Kamikadze

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 213 postów

Napisano 27 marzec 2012 - 11:11

Te, a jak wziąść się za te cat/dat?? Może reinstall nie będze potrzebny...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych