Skocz do zawartości

- - - - -

X Rebirth - nowa gra Egosoftu zapowiedziana

• Nie możesz odpowiedzieć
547 odpowiedzi w tym temacie

#371 Yacek

Komandor

• Gwardia
  • 7590 postów
  • LokalizacjaKraków
  • Rasa: Nieznana
  • Gram w: X3: Terran Conflict

Napisano 04 grudzień 2011 - 13:15

TC miał chyba więcej patchy niż X3R (X3R patch 2.5 - TC 3.01)
Więcej patchy do TC nie powstało właśnie ze względu na X-Rebirth, po prostu to co chcieli osiągnąć było nie wykonalne na silniku TC.

#372 Andrew

Pilot

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 175 postów

Napisano 04 grudzień 2011 - 14:30

Chodzi mi o zawartość patchy do X3R. W X3R patche kończyły się na wersji 2.5 ale każdy był znacznie większy od patchy do TC. Do X3R patche dodawały dużo nowych rzeczy jak nowe statki nowe fabuły w TC niby tez doszły nowe ale nie w takiej ilości jak w X3R w którym także poprawek było znacznie więcej. I pomimo to że zakończyły się na wersji 2.5 to było ich więcej. Nazwy patchy są tylko umowne.
X3:TC 3.0 ,X3:R 2.5
AMD Phenom II x3 720 BE, 2x2GB Ram Kingstone 1333MHZ, gf8800gt. Win 7 64bit.

#373 Piteropeter

Pilot

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 138 postów
  • Rasa: Argon
  • Gram w: X3: Reunion, X3: Terran Conflict

Napisano 04 grudzień 2011 - 14:35

Niby tak... Ale popatrz o ile biedniejsze było X3R od X3TC na początku. TC miało od początku więcej statków od R, fabuł nie pamiętam. Gdyby pójść twoim tokiem myślenia lepsze jest więcej poprawek wprowadzających nowości od gry, która zawiera je od początku :mellow:
X3TC 3.2 + skrypty

#374 Yacek

Komandor

• Gwardia
  • 7590 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 04 grudzień 2011 - 14:47

Wyświetl postUżytkownik Andrew dnia 04 grudzień 2011 - 14:30 napisał

Chodzi mi o zawartość patchy do X3R. W X3R patche kończyły się na wersji 2.5 ale każdy był znacznie większy od patchy do TC. Do X3R patche dodawały dużo nowych rzeczy jak nowe statki nowe fabuły w TC niby tez doszły nowe ale nie w takiej ilości jak w X3R w którym także poprawek było znacznie więcej. I pomimo to że zakończyły się na wersji 2.5 to było ich więcej. Nazwy patchy są tylko umowne.

Chyba na odwrót. W X3R tylko patch 2.02 poprawiony później patchem 2.5 dodał nową fabułę (Bala Gi) i nowe statki (Hyperion, Eclipse, LX).
W TC praktycznie co drugi patch dodawał nową fabułę. Statków już nie (bo w sumie doszły tylko dwa i jeden został zmodyfikowany).

#375 Cerber

Porucznik

• Przyjaciele
  • PipPipPipPip
  • 566 postów
  • LokalizacjaCerber's Prime
  • Gram w: X3: Reunion, X3: Terran Conflict

Napisano 04 grudzień 2011 - 15:35

A w Polsce premiera pewnie będzie już grudniu.... tylko 2012 :P
Dołączona grafika (koniec kariery :( )
+ Terran Confict ;) - czyste (zawieszone)
Moja lista skryptów do X3 Reunion

#376 Andrew

Pilot

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 175 postów

Napisano 04 grudzień 2011 - 17:39

Wyświetl postUżytkownik Piteropeter dnia 04 grudzień 2011 - 14:35 napisał

Niby tak... Ale popatrz o ile biedniejsze było X3R od X3TC na początku. TC miało od początku więcej statków od R, fabuł nie pamiętam. Gdyby pójść twoim tokiem myślenia lepsze jest więcej poprawek wprowadzających nowości od gry, która zawiera je od początku :mellow:

Nigdzie nie napisałem że uważam iż gra jest gorsza dlatego że patche mniej wprowadzają, źle zrozumiałeś moją wypowiedź. W mojej wypowiedzi chodziło jedynie o to że pomimo nazwy patcha do gry Terran Conflict 3.0 wprowadzał on znacznie mniej poprawek i zmian niż patch 2.5 do X3 Reunion, i to było całym sensem wypowiedzi. I żeby znowu nie było niedomówień chodzi mi tu o całą sumę paczy od 1 do ostatniego i wprowadzone w nich zmiany.

W Polsce to chyba jeszcze nawet niema wydawcy XR
X3:TC 3.0 ,X3:R 2.5
AMD Phenom II x3 720 BE, 2x2GB Ram Kingstone 1333MHZ, gf8800gt. Win 7 64bit.

#377 Riess

Admirał Floty

• Admiralicja
  • 153 postów
  • LokalizacjaWrocław
  • Rasa: Ziemianin
  • Gram w: X2: The Threat, X3: Reunion

Napisano 04 grudzień 2011 - 18:52

Stawiam na drugi kwartał 2012. Gdyby mieli kod w końcowej fazie testów na forum ego byłby hype nakręcany przez testerów.
Jeśli coś na XuDB poważnie się zepsuło, pisz na GG: 7517994
Chwała Eris!

#378 Yacek

Komandor

• Gwardia
  • 7590 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 04 grudzień 2011 - 19:05

Wyświetl postUżytkownik Riess dnia 04 grudzień 2011 - 18:52 napisał

Stawiam na drugi kwartał 2012. Gdyby mieli kod w końcowej fazie testów na forum ego byłby hype nakręcany przez testerów.

Nie są w stanie nawet podać wymagań sprzętowych gry, więc do fazy beta testów jeszcze chyba trochę czasu minie: [INFO] Technology - System Requirements, modding, more

#379 Samotny

Pilot

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 111 postów
  • LokalizacjaOmicron Lyrae

Napisano 05 grudzień 2011 - 22:36

Hehe, mogę teraz spokojnie powiedzieć a nie mówiłem :P Zresztą wiedziałem że tak będzie, tak więc oby do wakacji ^^ mam nadzieję ;)
live long and prosper ...
http://www.x3tc.tk - Strona o grze X3: Terran Conflict

#380 Konrad162

Pilot myśliwski

• Przyjaciele
  • PipPipPipPip
  • 606 postów
  • LokalizacjaUlica Sezamkowa

Napisano 06 grudzień 2011 - 08:53

No to ja zabieram się za powrót do X3:TC.... bo na Rebirth obawiam się że się nie doczekam.
Przyjaciel Boga i wróg całego świata.
Per Aspera Ad Astra.
"It's like a finger pointing at the moon. Do not concentrate on the finger or You will miss all that heavenly glory"
<!-- m -->http://img25.imagesh...eztytuussgx.png<!-- m --> ;]

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych