Skocz do zawartości

- - - - -

X Rebirth - nowa gra Egosoftu zapowiedziana

• Nie możesz odpowiedzieć
395 odpowiedzi w tym temacie

#391 Kedudg

Pilot bombowca

• Przyjaciele
  • PipPipPip
  • 205 Postów:
  • LokalizacjaAvarice
  • Rasa: Ziemianin
  • Gram w: X2: The Threat, X3: Reunion, X3: Terran Conflict

Napisano 31 grudzień 2011 - 10:28

Witam nie wiem czy dobrze się wczytałem ale prócz tego że planują konsole to też zapowiada się tryb multi "* Narzędzia i programowania WWW z AJAX, JavaScript, PHP i C #"
poprawcie mnie jak źle zrozumiałem.
  • +
  • -
  • 0
X3 - Albion Prelude

Dołączona grafika

#392 Andrew

Pilot

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 171 Postów:

Napisano 31 grudzień 2011 - 14:46

Konsola niema takiej mocy aby uciągnąć tą całą ekonomie jak to było w starszych Xach. Więc albo będzie totalnie uproszczona albo będzie nadal tylko na PC.
Dx9 nadal by świadczyć mógł że chcą zrobić grę na obecne konsole oby to było tak że największy nacisk kładą na wersje PC a na konsolę jedynie zechcą przeportować grę tak jak z Risenem gdzie na PC gra była świetna a na konsolach grać się nie dało. Poza tym za Risenem także stało DeepSilver i tak samo poprzednie części gry "Gothicki" były tylko na PC. Poza tym na PC mają już dużą bazę nabywców a na konsole dopiero by zdobywali nowych graczy a to raczej logicznie myśląc zmusiło by ich najpierw do myślenia nad wersją PC gdzie mają gwarantowany zbyt.

Poza tym jak grę można Profanować jakimś Multiplayerem wystarczy zastanowić się nad mechanizmami rozgrywki Multiplayer i już widać że to raczej nie miało by szansy powodzenia no chyba że byli by wstanie grę doprowadzić do standardów MMO ale to wiąże się ze zwielokrotnieniem budrzetu produkcji.
  • +
  • -
  • 0
X3:TC 3.0 ,X3:R 2.5
AMD Phenom II x3 720 BE, 2x2GB Ram Kingstone 1333MHZ, gf8800gt. Win 7 64bit.

#393 LeWaR

Admirał

• Admiralicja
  • 1519 Postów:
  • Rasa: Argon
  • Gram w: X2: The Threat, X3: Reunion, X3: Terran Conflict

Napisano 31 grudzień 2011 - 15:47

Tu tylko MMO wchodzi w grę, bo multi to sobie nie wyobrażam na 30 graczy. Co oni by robili? Capture The Flag?? 2 godziny walk i koniec gry? Do tego X się nie nadaje, świat żyje, podobnie jak w EVE online.
  • +
  • -
  • 0
X3TC + XRM | Albion Prelude | http://www.mamuthq.net.pl - galeria, video, download, skrypty, spolszczenia
C2D E8200@3,2GHz | 4GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit

#394 Cerber

Porucznik

• Przyjaciele
  • PipPipPipPip
  • 555 Postów:
  • LokalizacjaCerber's Prime
  • Rasa: Argon
  • Gram w: X3: Reunion, X3: Terran Conflict

Napisano 31 grudzień 2011 - 17:14

Wyświetl postUżytkownik LeWaR dnia 31 grudzień 2011 - 15:47 napisał

Tu tylko MMO wchodzi w grę, bo multi to sobie nie wyobrażam na 30 graczy. Co oni by robili? Capture The Flag?? 2 godziny walk i koniec gry? Do tego X się nie nadaje, świat żyje, podobnie jak w EVE online.
Dlaczeg by nie? Już kiedyś o tym pisałem, ale chętnie zagrałbym w taki tryb gdzie tylko wybieramy statek i walczymy z innymi graczami, krótkie mecze typu "zajmij sektor" albo nawet najprymitywniejsza "wyrzynka drużynowa" byłaby dla mnie świętnym rozwiązaniem. W końcu walka z żywym przeciwnikiem jest o wiele przyjemniejsza i wymagająca. Na MMO raczej nie ma się, co nastawiąć.
  • +
  • -
  • 0
Dołączona grafika (koniec kariery :( )
+ Terran Confict ;) - czyste (zawieszone)
Moja lista skryptów do X3 Reunion

#395 Konrad162

Pilot myśliwski

• Przyjaciele
  • PipPipPipPip
  • 606 Postów:
  • LokalizacjaUlica Sezamkowa
  • Rasa: Nieznana

Napisano 31 grudzień 2011 - 18:04

coś mi się widzi że to może być z dużej chmury malutki deszcz.
  • +
  • -
  • 0
Przyjaciel Boga i wróg całego świata.
Per Aspera Ad Astra.
"It's like a finger pointing at the moon. Do not concentrate on the finger or You will miss all that heavenly glory"
<!-- m -->http://img25.imagesh...eztytuussgx.png<!-- m --> ;]

#396 Aldrin

Pilot

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 42 Postów:
  • LokalizacjaFobos
  • Rasa: Ziemianin
  • Gram w: X3: Terran Conflict

Napisano 26 styczeń 2012 - 17:16

Wyświetl postUżytkownik Cerber dnia 31 grudzień 2011 - 17:14 napisał

Dlaczeg by nie? Już kiedyś o tym pisałem, ale chętnie zagrałbym w taki tryb gdzie tylko wybieramy statek i walczymy z innymi graczami, krótkie mecze typu "zajmij sektor" albo nawet najprymitywniejsza "wyrzynka drużynowa" byłaby dla mnie świętnym rozwiązaniem. W końcu walka z żywym przeciwnikiem jest o wiele przyjemniejsza i wymagająca. Na MMO raczej nie ma się, co nastawiąć.

Albo najazd na sektor xenonów. :)
  • +
  • -
  • 0
Ziemia jest kolebką ludzkości, ale nie można wiecznie żyć w kolebce.
- Konstanty Ciołkowski

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych