Skocz do zawartości

- - - - -

X Rebirth - nowa gra Egosoftu zapowiedziana

395 odpowiedzi w tym temacie

#1 Yacek

Komandor

• Gwardia
  • 7332 Postów:
  • LokalizacjaKraków
  • Rasa: Nieznana
  • Gram w: X3: Terran Conflict

Napisano 20 kwiecień 2011 - 17:52

W dniu dzisiejszym Egosoft udostępnił pierwsze informacje o nowej grze z uniwersum X -X Rebirth.
Zapowiedź, trailer oraz screeny dostępne są na głównej stronie Egosoftu.
Informacja o grze dostępna jest również na stronie wydawcy Deep Silver: X Rebirth

Ciekawe jakie będzie to miało wymagania sprzętowe, sądząc po filmie to spore.

Data wydania: czwarty kwartał 2011, czyli pewnie na gwiazdkę.

X Rebirth to nazwa nowej gry, która do tej pory była ukryta pod kodową nazwą TNBT.

Polecam też przeczytać o grze w tym poście: http://www.egosoft.c...44_xr_news.html , jest tam wywiad z Bernd Lehahn.

Linki do informacji na o X-Rebith, gdzie info z Egosoftu zostało przetłumaczone na polski:
VGDb
CD-Action

Polecałbym również ściągnięcie ze strony Egosoftu zawartej w Superboxie Encyklopedii: http://www.egosoft.c...ox/bonus_pl.php
Niestety tylko po angielsku i niemiecku.
Ale warto, dużo faktów, historii i tego co może być w XR.

Tematy na form Egosoftu gdzie toczy się dyskusja o X Rebirth:
EGOSOFT and Deep Silver announce X Rebirth - temat z zapowiedzą X Rebirth.
X Rebirth Trailer Analysis and Speculation - temat gdzie klatka po klatce analizowany jest film z X Rebirth.
X Rebirth screen shot analasis and speculation - temat gdzie analizowane są dostępne screeny z gry X Rebirth.

Ktoś chce już preordera?
Proszę bardzo: http://www.zavvi.com/games/platforms/pc ... 48547.html
  • +
  • -
  • 1
X3TC+patch 3.1 + TOTT 1.0
Używane skrypty i mody ; Mój dziennik pilota;
Dołączona grafika

#2 Renegade

Pilot bombowca

• Przyjaciele
  • PipPipPip
  • 280 Postów:
  • Rasa: Teladi
  • Gram w: X2: The Threat, X3: Reunion, X3: Terran Conflict

Napisano 20 kwiecień 2011 - 18:02

Ciekawe czy to rzeczywiście będzie "nowa gra z uniwersum X", czy nieoficjalne X4 :P
  • +
  • -
  • 0
Dołączona grafika

#3 Yacek

Komandor

• Gwardia
  • 7332 Postów:
  • LokalizacjaKraków

Napisano 20 kwiecień 2011 - 18:14

Renegade napisał:

Ciekawe czy to rzeczywiście będzie "nowa gra z uniwersum X", czy nieoficjalne X4 :P

A to jakaś różnica?
  • +
  • -
  • 0
Dołączona grafika

#4 Renegade

Pilot bombowca

• Przyjaciele
  • PipPipPip
  • 280 Postów:

Napisano 20 kwiecień 2011 - 18:33

Jest. Z uniwersum to tak jak z Warhammer 40000. Są gry RTS z tego uniwersum i w drodze jest gra TPP z tego uniwersum.

Myślę, że jeśli to nie będzie X4 to będziemy bezmyślnie tłuc wszystko co się rusza. Przepraszam za pesymizm ale nie oszukujmy się, takie rzeczy dzisiaj się sprzedają i to bardzo dobrze (patrz CoD od czwartej części i wcześniej właściwie to również).

Dlatego mam nadzieję, że brak cyferki "4" w tytule to tylko niedopatrzenie Egosoftu :P
  • +
  • -
  • 0
Dołączona grafika

#5 Riess

Admirał Floty

• Admiralicja
  • 149 Postów:
  • LokalizacjaWrocław
  • Rasa: Ziemianin
  • Gram w: X2: The Threat, X3: Reunion

Napisano 20 kwiecień 2011 - 18:40

Mnie również interesuje czy będzie to uproszczona sieczka ala Freelancer, czy po prostu odświeżone X'y, z jeszcze bardziej rozbudowaną grafiką, ale dalej z budowaniem imperium.
  • +
  • -
  • 0
Nie ma Bogini poza Boginią, która jest Waszą Boginią. Nie ma ruchu eryzyjskiego poza ruchem eryzyjskim, którym jest Ruch Eryzyjski. A każdy Korpus Złotego Jabłka jest ukochanym domem Złotego Robaka. Chwała Eris! 23 i do przodu!

#6 Yacek

Komandor

• Gwardia
  • 7332 Postów:
  • LokalizacjaKraków

Napisano 20 kwiecień 2011 - 18:44

A ja mam nadzieję że właśnie nie będzie to X4, zresztą TC też już luźno nawiązuje do historii z wcześniejszych gier serii, nie masz przecież w TC głównego wątku fabularnego jak jeszcze w X3 Reunion.
Brak cyferki nie jest niedopatrzeniem Egosoftu, przecież już dawno zostało oficjalnie zapowiedziane że następna gra nie będzie kontynuacją serii.

Riess napisał:

Mnie również interesuje czy będzie to uproszczona sieczka ala Freelancer, czy po prostu odświeżone X'y, z jeszcze bardziej rozbudowaną grafiką, ale dalej z budowaniem imperium.

Raczej to drugie, przeczytaj opis na stronie Deep Silver, link w pierwszym poście.
  • +
  • -
  • 0
Dołączona grafika

#7 Renegade

Pilot bombowca

• Przyjaciele
  • PipPipPip
  • 280 Postów:

Napisano 20 kwiecień 2011 - 19:05

Renegade napisał:

Jest. Z uniwersum to tak jak z Warhammer 40000. Są gry RTS z tego uniwersum i w drodze jest gra TPP z tego uniwersum.

Myślę, że jeśli to nie będzie X4 to będziemy bezmyślnie tłuc wszystko co się rusza. Przepraszam za pesymizm ale nie oszukujmy się, takie rzeczy dzisiaj się sprzedają i to bardzo dobrze (patrz CoD od czwartej części i wcześniej właściwie to również).

Dlatego mam nadzieję, że brak cyferki "4" w tytule to tylko niedopatrzenie Egosoftu :unsure:

Zapomniałem przed "X4" dodać słowo "nieoficjalne" i ostatnie zdanie jest niepotrzebne. Przepraszam za wprowadzenie w błąd.

To od nowa. Mam nadzieję, że będzie to nieoficjalne X4. Jeśli nie dostaniemy czegoś takiego co było tworzone od X:BTF do X3:TC to możemy się spodziewać "Uproszczonej sieczki ala freelancer".
  • +
  • -
  • 0
Dołączona grafika

#8 LeWaR

Admirał

• Admiralicja
  • 1519 Postów:
  • Rasa: Argon

Napisano 20 kwiecień 2011 - 19:23

Na ostatnich napisach znany głos komputera pokładowego z X2 i następnych :unsure:
  • +
  • -
  • 0
X3TC + XRM | Albion Prelude | http://www.mamuthq.net.pl - galeria, video, download, skrypty, spolszczenia
C2D E8200@3,2GHz | 4GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit

#9 Prowler

Porucznik

• Przyjaciele
  • PipPipPipPipPip
  • 1231 Postów:
  • Gram w: X3: Reunion, X3: Terran Conflict

Napisano 20 kwiecień 2011 - 19:33

Betty już pewnie nie uświadczymy, w filmiku chodziło raczej o nawiązanie do obecnych X'ów :unsure:

Ciekawe jak będzie wyglądała sama rozgrywka i mechanika gry. Z tego skromnego tekstu można wywnioskować, że fabuła będzie miała dla niej trochę większe znaczenie, oby tylko sandboxowa warstwa na tym nie ucierpiała. Może doczekamy się wreszcie jakichś interakcji z planetami i interfejsu trochę bardziej przyjaznego użytkownikowi :)
  • +
  • -
  • 0
X3:TC 2.7
X3:R + XTM

#10 Yacek

Komandor

• Gwardia
  • 7332 Postów:
  • LokalizacjaKraków

Napisano 20 kwiecień 2011 - 20:01

Prowler napisał:

Może doczekamy się wreszcie jakichś interakcji z planetami i interfejsu trochę bardziej przyjaznego użytkownikowi :unsure:

O tym właśnie piszą: nowy uproszczony i łatwiejszy interfejs, dla nowych gracz, a jednocześnie rozbudowany tak jak potrzebują tego starzy gracze.

Polecam też przeczytać o grze w tym poście: http://www.egosoft.c...44_xr_news.html , jest tam wywiad z Bernd Lehahn.
  • +
  • -
  • 0
Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych