Skocz do zawartości

- - - - -

Nowa gra od EGO?

22 odpowiedzi w tym temacie

#1 kajtomato

Kadet

• Użytkownicy
  • Pip
  • 6 postów
  • LokalizacjaWiocha

Napisano 30 sierpień 2010 - 20:17

Cześć, ciekawi mnie czy ktoś już może słyszał o nowej grze, lub chociaż planach EGO. Przy premierze X3:TC było mówione że to ostatnia gra cyklu, dlatego ciekawi mnie co teraz zamierzają. Jako że nie są już "obciążeni" ramami cyklu może pokuszą się o coś nowego, świeżego?

Co o tym myślicie? Czy może jesteście pesymistami w tej kwestii? ];)

Pozdrawiam

#2 Kedudg

Pilot bombowca

• Przyjaciele
  • PipPipPip
  • 206 postów
  • LokalizacjaAvarice
  • Rasa: Ziemianin
  • Gram w: X2: The Threat, X3: Reunion, X3: Terran Conflict

Napisano 30 sierpień 2010 - 20:31

Witam - odniosę się do tego także mianowicie wydano ostatnio "Deep Silver and Egosoft announce X Superbox" zawierający wszystkie gry serii co też może świadczyć o próbie zakończenia tematu "X" w tej serii choć może to być zmyłka? . Moim zdaniem Egosoft planuje coś nowego w najbliższej przyszłości i znając tempo ich poczynań dowiemy się o tym dopiero na wiosnę przyszłego roku. ;)
X3 - Albion Prelude

Dołączona grafika

#3 kajtomato

Kadet

• Użytkownicy
  • Pip
  • 6 postów
  • LokalizacjaWiocha

Napisano 30 sierpień 2010 - 20:45

jako że to jest jedyny wierny deweloper temu gatunkowi to niestety musimy pozostać na łasce ego xD, może ktoś zna jakieś inne tytuły które mają się wyłonić w najbliższym czasie podobne do X?

#4 Kapitan

Pilot bombowca

• Przyjaciele
  • PipPipPip
  • 346 postów
  • LokalizacjaHeliopsaris Omega
  • Rasa: Nieznana
  • Gram w: X3: Terran Conflict

Napisano 30 sierpień 2010 - 21:12

elite 4? ;)

Chyba Jumpgate Evolution i Black Prophecy ale to są mmo.

#5 Riess

Admirał Floty

• Admiralicja
  • 153 postów
  • LokalizacjaWrocław
  • Rasa: Ziemianin
  • Gram w: X2: The Threat, X3: Reunion

Napisano 31 sierpień 2010 - 00:32

Wiki twierdzi że następnym projektem będzie "entirely new Space Sim game" więc pewnie wezmą technologię z X3, pododają nowe bajerki które uczynią grę jeszcze bardziej wymagającą, zrobią Boronów bardziej rybimi, Teladian gadzimi, zmienią nazwę na Y - Beyond teh Lulz a ludzie znowu to kupią bo na bezrybiu i rak ryba.
Jeśli coś na XuDB poważnie się zepsuło, pisz na GG: 7517994
Chwała Eris!

#6 soulldelsol

Pilot

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 53 postów

Napisano 31 sierpień 2010 - 09:49

Nawet jeśli znów odgrzeją kotleta z nowym sosem - i tak jest to jeden z najlepszych space-simów =) o ile nie najlepszy na chwilę obecną (tak wiem, elite, ale jednak gracie w X'y a nie w elite ;)). Ja na pewno kupię ;)
X3: Reunion 2.5 + BP + XTM 075
X3: Terran Conflict 2.7.1

#7 kajtomato

Kadet

• Użytkownicy
  • Pip
  • 6 postów
  • LokalizacjaWiocha

Napisano 31 sierpień 2010 - 10:07

soulldelsol napisał:

Nawet jeśli znów odgrzeją kotleta z nowym sosem - i tak jest to jeden z najlepszych space-simów =) o ile nie najlepszy na chwilę obecną (tak wiem, elite, ale jednak gracie w X'y a nie w elite ;)). Ja na pewno kupię ;)

dokładnie, zamiast klnąc jaki to zły jest ten egosoft, po prostu kopnijmy go w dupę i powiedzmy: "taka" gra będzie fajna. Egosoft w ogóle powinien się włączyć do rozmowy z fanami na etapie produkcji, bo i tak moderzy przerabiają tę grę tak że trudno ją potem poznać :) lepiej takie elementy wdrażać na etapie produkcji, aby gra była grywalna po premierze. ;)

#8 Cerber

Porucznik

• Przyjaciele
  • PipPipPipPip
  • 566 postów
  • LokalizacjaCerber's Prime
  • Rasa: Argon
  • Gram w: X3: Reunion, X3: Terran Conflict

Napisano 31 sierpień 2010 - 11:22

To, co złe to moderzy przerobią. Trochę to potrwa, ale w końcu będzie można normalnie grac, chociaż wolałbym to mieć na samym początku. Dla mnie najważniejsze, żeby wdrożyli takie rzeczy, których moderzy nie są w stanie np. wielowątkowość, multi czy większa mapa, a nie 20x20 ;)
Dołączona grafika (koniec kariery :( )
+ Terran Confict ;) - czyste (zawieszone)
Moja lista skryptów do X3 Reunion

#9 Prowler

Porucznik

• Przyjaciele
  • PipPipPipPipPip
  • 1231 postów
  • Rasa: Nieznana
  • Gram w: X3: Reunion, X3: Terran Conflict

Napisano 31 sierpień 2010 - 17:09

Cerber napisał:

Dla mnie najważniejsze, żeby wdrożyli takie rzeczy, których moderzy nie są w stanie np. wielowątkowość, multi czy większa mapa, a nie 20x20 ;)

Wielowątkowość i większa mapa musiałyby być wprowadzone w jednym rzucie, bo obawiam się, że przy użyciu jednego rdzenia system dosyć szybko dostawałby czkawki przy większej liczbie sektorów ;)

Co do X'ów i ogólnie Egosoft to jedno jest pewne- mało jest gier, które oferują tak dużo graczowi w trybie single player oraz są w tym stopniu modowalne i równie mało jest producentów, którzy oferują wsparcie dla swojego produktu przez tak długi czas i w pewnym stopniu ciągle go rozwijają.
X3:TC 2.7
X3:R + XTM

#10 Boro-Man

Pilot bombowca

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 276 postów

Napisano 04 październik 2010 - 20:07

microsoft ponoć robi freelancer 2..
Witam jeśli chcecie pytać o mapę oto link (mapa po ąngielsku) http://eng.x3tc.ru/x3_tc_map/
Tłumaczenie 7215-L048 Skończone w 23% Proces : //////////////

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych