Problem z dźwiękiem!
1. Muzyka ok
2. FX ok
3. komputer pokładowy - problem! głos brzmi jakbyśmy nałożyli na ścieżkę wav efekt distort. Przester towarzyszy pomimo wyciszenia rozmów do 50%, wycisza z przesterem. Ustawienia wav w panelu windows, wyłączenie gry w FFDshow, instalacja najnowszych sterowników dźwiękowych - nie rozwiązały problemu. Z ciekawości sprawdzałem filmy na youtube, znalazłem 2 gameplay gdzie ludzie grają z tym przesterem i tutaj moje pytanie, czy w tej grze to normalna przypadłość, bo jeśli tak to wielkie rozczarowanie.... Co ciekawe, podczas regulacji głośności dialogów w opcjach gry, głos towarzyszący kliknięciu zwiększeniu lub zmniejszeniu poziomu głosu jest czysty jak łza.
4. podczas rozgrywki słychać sporadyczne trzaski jak z płyty gramofonowej (występuje to przy wejściu nowego dźwięku).
karta zintegrowana hd realtek. WMP 9. XP
Z góry dzięki za jakieś wskazówki postępowania.
Problem z dźwiękiem!
Rozpoczęty przez fire, cze 09 2010 08:45
30 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 09 czerwiec 2010 - 08:45
Napisano 09 czerwiec 2010 - 09:58
Nie, nie jest to normalne.
1. Jeśli karta ma dodatkowy panel sterowania to sprawdź czy nie masz tam ustawionych jakichś filtrów czy efektów. Sprawdź układ głośników i wyłącz też nieużywane wejścia/wyjścia.
2. Upewnij się czy nie ma żadnych dodatkowych kodeków, ffdshow jak napisałeś sprawdziłeś ale Nero, Haali, itd też potrafią mieszać.
3. Zainstaluj WMP 10 albo 11.
4. Sprawdzałeś z włączonym/wyłączonym EAX w samej grze ?
1. Jeśli karta ma dodatkowy panel sterowania to sprawdź czy nie masz tam ustawionych jakichś filtrów czy efektów. Sprawdź układ głośników i wyłącz też nieużywane wejścia/wyjścia.
2. Upewnij się czy nie ma żadnych dodatkowych kodeków, ffdshow jak napisałeś sprawdziłeś ale Nero, Haali, itd też potrafią mieszać.
3. Zainstaluj WMP 10 albo 11.
4. Sprawdzałeś z włączonym/wyłączonym EAX w samej grze ?
X3:TC 2.7
X3:R + XTM
Napisano 09 czerwiec 2010 - 16:38
1. Posty przeniesione do nowego tematu.
2. Proszę następnym razem zastosować się do moich próśb zawartych w pierwszym poście tematu Jestem nowy i mam kilka pytań - Proszę przeczytać 1 post. Czy niezbyt wyraźnie napisałem "czytać 1 post", a potem stosować to co tam napisał.
2. Proszę następnym razem zastosować się do moich próśb zawartych w pierwszym poście tematu Jestem nowy i mam kilka pytań - Proszę przeczytać 1 post. Czy niezbyt wyraźnie napisałem "czytać 1 post", a potem stosować to co tam napisał.
Napisano 10 czerwiec 2010 - 18:40
Prowler dzięki za zainteresowanie!
Yacek! sorki
panel sprawdzony, odinstalowałem k-lite codec pack, aktualizowałem wmp do wersji 11, z głosu zniknął przester! Zainstalowałem ponownie k-lite codec bez haali, wyłączyłem również w ffdshow, problem wrócił. Odinstalowałem k-lite codec pack, niestety nie pomogło. Teraz próbuje reinstalować wmp 11. K-lite codec pack najwidoczniej podmienia jakiś codec z wmp. Pytanie do was, jakie codeki do filmów używacie?
Yacek! sorki
panel sprawdzony, odinstalowałem k-lite codec pack, aktualizowałem wmp do wersji 11, z głosu zniknął przester! Zainstalowałem ponownie k-lite codec bez haali, wyłączyłem również w ffdshow, problem wrócił. Odinstalowałem k-lite codec pack, niestety nie pomogło. Teraz próbuje reinstalować wmp 11. K-lite codec pack najwidoczniej podmienia jakiś codec z wmp. Pytanie do was, jakie codeki do filmów używacie?
Napisano 10 czerwiec 2010 - 20:47
fire napisał:
Prowler dzięki za zainteresowanie!
Yacek! sorki
Yacek! sorki
Nie wiem jakich dokładnie kodeków potrzebujesz, mnie wystarczają te podstawowe. Używam paczki o nazwie 'Codec 8.1', ma wszystko czego mi do szczęścia potrzeba.
Napisano 10 czerwiec 2010 - 21:59
ehh reinstalacja wmp11 nie pomogła, nie mam już koncepcji, problemy jak za dawnych lat przy pentiumie 200. X3 TC to pierwsza gra od tych czasów która robi takie kuku... rozczarowanie
Napisano 10 czerwiec 2010 - 22:27
Nie bardzo rozumiem. Pisałeś przecież, że ten efekt znika po odinstalowaniu k-lite. Skoro tak to wywal je i spróbuj innych.
Napisano 10 czerwiec 2010 - 23:08
pomogło odinstalowanie k-lite i wrzucenie wmp11 (ale tylko raz i może przypadkiem), natomiast drugi raz trick nie zadziałał, poczytałem trochę na innych forach, temat rzeka, nie ma uniwersalnego rozwiązania. Gdy zaczynam grę komputer 3/4 wybranych obiektów przedstawia dwa razy głośniej (stąd przester), natomiast pozostała 1/4 brzmi normalnie. Na słuchawkach grać się nie da. Szkoda, że nie ma patch-a załatwiającego problem...
Napisano 11 czerwiec 2010 - 01:06
Pokombinuj jeszcze, sam widzisz, że to właściwa droga. Przypadku pewnie nie było, może po kolejnej instalacji tych paczek zostały jakieś śmieci i znowu psują całość.
Jeśli chcesz się upewnić to zarejestruj się (i grę) na oficjalnym forum Egosoft i opisz w odpowiednim dziale swój problem, może podpowiedzą coś jeszcze.
Jeśli chcesz się upewnić to zarejestruj się (i grę) na oficjalnym forum Egosoft i opisz w odpowiednim dziale swój problem, może podpowiedzą coś jeszcze.
Napisano 11 czerwiec 2010 - 17:53
Samo WMP11 nie pomoże. Zaciągnij Windowsmedia codecka pack : wmfdist. Ewentualnie poszukaj na płycie z grą.
X3TC + XRM | Albion Prelude | http://www.mamuthq.net.pl - galeria, video, download, skrypty, spolszczenia
C2D E8200@3,2GHz | 4GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
C2D E8200@3,2GHz | 4GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych