Napisano 21 luty 2010 - 08:44
Powodów może być kilka:
1. Zbyt duża odległość od konwoju. Jak pisałem może to być max. 4-5 bram skokowych. Inaczej misja zostaje przerwana. To u Ciebie nie wchodzi w rachubę, bo piszesz ze byłeś w odległości 1-2 sektorów od nich.
2. Zbyt słaba reputacja u rasy, której konwój masz eskortować. Miałem tak teraz, gdy miałem reputację u Argonów maksymalnie niską (-10000000) i próbowałem brać pierwsza misję DTS z Bractwa (DDTC). Konwój pojawiał się w sektorze Legends of Home, ale po chwili znikał i misja była przerywana. Gdy podciągnąłem reputację u Argonów na plus, misja poszła bez problemów.
3. Wrogie nastawienie rasy, w której sektorze pojawia się konwój do rasy, której jest konwój. Tak jest w przypadku pierwszej misji z Terrakorp, gdzie konwój pojawia się sektorach Paranidian (jeśli dobrze pamiętam). Jeśli dodasz do tego skrypt (Wars lub MBRR) to raczej marne są szanse na to że konwój przeleci bezpiecznie przez wrogie sektory. A efekt wybuchu konwoju, to nie wina atakujących go piratów, wystarczy mieć MMBR i wszystko jasne. Ten skrypt dodaje do gry zabójcze Fregaty rakietowe. Pisałem o tym kiedyś, wziąłem misje obrony stacji w sektorze Black Hole Sun, zanim jednak zdążyłem dolecieć do stacji, której miałem bronić minęło mnie kilkanaście rakiet, wystrzelonych przez M7 z MBRR. Efekt, wszystkie statki pirackie zniszczone, wraz ze stacją, którą miałem bronić. Fregata była na drugim końcu sektora co stacja.