Skocz do zawartości

- - - - -

Wątek handlowo-produkcyjny

14 odpowiedzi w tym temacie

#11 Moskit

Mistrz

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 148 postów
  • LokalizacjaSzczecin City
  • Rasa: Xenon
  • Gram w: X2: The Threat, X3: Reunion, X3: Terran Conflict

Napisano 31 grudzień 2011 - 13:31

Po prostu przydzielasz ich do jakiejś najlepiej pojedynczej faktorii. Ważne aby mieli możliwość kupowanie dużej ilości surowców, gdyż na pierwszym poziomie doświadczenie więcej nie potrafią. ;P Gdy już osiągną drugi poziom, to leci z górki (na pazurki :P ). :)
"There is no spoon!"

Mój kanał na YT
Moskici fanpejdż

Teraz: MA770T-UD3P, Phenom II X4 955, GoodRam DDR3 4GB 1333MHz, HD4850 512MB, LG W2252TQ :D
Dawniej: Asrock Dual-Vsta ||| A64 3000+@3500+ ||| Radeon x1950 Pro 256/256 ||| 2048 DDR 400MHz ;)

#12 dooh

Kadet

• Użytkownicy
  • Pip
  • 1 postów

Napisano 12 luty 2012 - 16:26

Przede wszystkim chciałbym się przywitać, bo to mój pierwwszy post na tym forum. Świetna Encyklopedia, cała przeczytana, jestem wielkim fanem SW i sądziłem, że żadna inna galaktyka mnie nie wciągnie, jednak się myliłem - odnalazłem się w świecie X..

Niestety może to nie uprzejme zachowanie zadawać pytania już od początku pobytu na tym forum, jednak potrzebuje pomocy od bardziej doświadczonych graczy X3 Reunion.

Posiadam Statek TS, z pilotem na 11 poziomie. Owy statek handlowy wyposażony jest w (będe używać polskich nazw):
  • Polecenia Nawigacyjne MK1
  • Polecenia Handlowe: MK1, MK2, MK3
  • Polecenia Bojowe: MK1, MK2
  • Polecenia Specjalne MK1
  • Skaner: 2x i 3x
  • Napęd Skokowy
  • Itp. mniej istotne w owym przypadku
Mój problem polega na tym, iż nie moge ustawić Auto-Skoku w Poleceniach Dodatkowych. Tak wogóle to nie posiadam żadnej możliwej opcji wybrania polecenia dodatkowego. Ustawiam owy statek jako handlarza sektorowego lub też uniwersalnego i jest to samo: żadnej opcji do wyboru (1: Brak). Czy to normalne ? Prosze o pomoc, bo frustrujące jest to, że manualnie moge wykonać skok do określonego sektora, jednak handlarz sam nie potrafi tego zrobić.. Zaznacze, że w ładowni posiadam także dość spory zapas ogniw (500).

Pozdrawiam

Edit: Awww shit, sorry, nie ten dział, miał być X3: Reunion, niestety nie moge usunąć/przenieść... Sorry za kłopot.

Post przeniesiony do odpowiedniego działu i tematu. Yacek

Użytkownik Yacek edytował ten post 12 luty 2012 - 16:43

#13 Yacek

Komandor

• Gwardia
  • 7590 postów
  • LokalizacjaKraków
  • Rasa: Nieznana
  • Gram w: X3: Terran Conflict

Napisano 12 luty 2012 - 18:34

Nie jestem pewien, już kilka lat nie gram w X3R, ale opcja autoskoku pojawiła się chyba dopiero w TC.

PS. Nie musisz instalować równocześnie dwóch skanerów, wystarczy jeden, jeśli statek może przewozić zaawansowany skaner to instaluj zaawansowany, zwykły skaner tylko na statkach, które nie mogą mieć zaawansowanego.

#14 Cerber

Porucznik

• Przyjaciele
  • PipPipPipPip
  • 566 postów
  • LokalizacjaCerber's Prime
  • Rasa: Argon
  • Gram w: X3: Reunion, X3: Terran Conflict

Napisano 12 luty 2012 - 18:50

Z tego, co pamiętam to handlarz wykonuje skoki w miarę wzrostu lvl. U mnie wszechświatowy nigdy nie miał problemów ze skokami. Może to przez skrypty/poprawki. Listę masz w podpisie. Jest tam pozycja "Fix Trader". Być może to ten.
Dołączona grafika (koniec kariery :( )
+ Terran Confict ;) - czyste (zawieszone)
Moja lista skryptów do X3 Reunion

#15 Piteropeter

Pilot

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 138 postów
  • Rasa: Argon
  • Gram w: X3: Reunion, X3: Terran Conflict

Napisano 13 luty 2012 - 11:25

Handlarz UT od któregoś lvl-a dokupuje czego mu trzeba i zaczyna wykonywać skoki. U mnie UT zaczynały normalnie funkcjonować od bodajże 12 lvl-a. Ustawienia autoskoku nie ma w X3R.
X3TC 3.2 + skrypty

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych